Vodene kolesarske ture po Zelenem krasu

Skrivnosti in legende

Po okolici Postojne lahko odkrivamo še danes zelo žive zgodbe in legende. O srednjeveških vitezih v mogočnih in odmaknjenih gradovih ter dvorcih, belih vilah, zlobnem zmaju, pogumnem pastirčku in o zmajevih mladičih ter drugih skrivnostih tišine podzemnega kraškega sveta.

Jamska kolesarska pot
Jamska kolesarska pot - poldnevni izlet

Zapeljite se po čudežni deželi krasa.

KDAJ:v nedeljo, 13.9.2020

ZBIRNO MESTO:
Pred TIC Galerijo pri knjižnici Bena Zupančič v Postojni, ob 8:30 (odhod ob 9:00).

OPIS POTI: 
Jamska kolesarska pot nas popelje po čudežni deželi krasa mimo petih večjih oziroma bolj znanih jam v okolici Postojne, in sicer najprej mimo svetovno znane Postojnske jame, sledita Otoška jama in jama pod največjim jamskim gradom na svetu – Predjamskim gradom, kjer se lahko okrepčamo v gostilni Predjamka. Ob povratku se zapeljemo skozi hladen gozd, kjer se nahajata s predorom povezani Pivka in Črna jama.

OPREMA: 
Tehnično brezhibno gorsko ali treking kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna!), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.    

CENA: 
Brezplačno vodenje.    

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne in jih sprejemamo do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

V primeru izredno slabe vremenske napovedi bo kolesarjenje odpovedano, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA  in VISIT POSTOJNA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

Dolžina: 35 km
Skupni vzpon: ca 500 vm
Trajanje: poldnevni izlet
Podlaga: asfalt, makadam, kolovoz
Zahtevnost: ne zahtevna tura

Prijava na e-novice